Завршница Читалића 2014.

У среду, 14. маја 2014. одржава се свечана Завршница Међушколског пројекта ,,Читалићи 2014. у Центру за културу и уметност у Алексинцу а у организацијиа Актива школских бвиблиотекара Општине Алексинац и Јавне библиотеке ,,Вук Караџић“ Алексинац.

Домаћини очекују долазак издавача добротвора (Креативни центар, Завод за уџбенике, Оксфорд центар), који ће од 10 сати представити своја издања на продајној изложби књига, а свечани програм почиње у 12 сату у великој сали Центра за културу. Изложба читалачких дневника биће у Галерији одмах после програма Завршнице, а сви ће учесници моћи и да се фотографишу са песницима.

Гост ,,Читалића“ ове године биће Моша Одаловић, а друштво ће му правити Виолета Јовић, Власта Ценић, Љиљана Крстић и Светлана Биорац Матић.

Књижевни клуб ,,Велимир Рајић“ из Алексинца се придружио целој акцији организовањем радионица за мале Читалиће, које ће бити после фотографисања у просторији Клуба – Мирољуб Николић и његов Атеље ,,Вуд“, а Светлана Бирац Матић заокупиће пажњу деце у Библиотеци радионицом ,,Књиге и декубаж“.

Очекујемо долазак гостију Читалића из Ћићевца, Сталаћа, Ражња, Дољевца… а са нама ће бити и они који су нас све време пратили – Алт телевизија, Алексинац Радио, Народна библиотека Ћићевац, Народна библиотека Дољевац, Друштво школских библиотекара Србије, РТС, директори школа, представници општина…

Наравно, најзаслужнији за целу акцију – деца, учитељи и наставници предвођени својим координаторима! 🙂

citalici.2014.

Д О Б Р О   Д О Ш Л И ! ! ! 

[slideshare id=34632381&style=border:1px solid #CCC; border-width:1px 1px 0; margin-bottom:5px; max-width: 100%;&sc=no]

1 thought on “Завршница Читалића 2014.

Leave a Comment