Живот и све

ОШ ,,Бранко Миљковић“у Нишу дивним активностима које славе живот и истину, баш у складу са именом и делом песника чије име поносно носи њихова школа, уписали су се у родослов наше све веће породице Читалића. Ево извештаја са лица места библиотекарке Драгане Пешић Главашевић Читалић :):

У петак, 10. октобра 2014. године у Основној школи „Бранко Миљковић“ у Нишу одржана је приредба у част ђака првака који су примљени у Дечји савез, а затим су засадили дрво генерације. Садњу је традиционално предводила учитељица Даниела Кандић, председница Дечјег савеза наше школе. Сви смо били активни – чика Љуба је додао лопату земље, тета Душица и тета Верица су јелку залиле, прваци (из сваког одељења по неколико представника) окитили је порукама које су спремили њихови старији другови, чланови Књижевног клуба „Ватра и живот“.

Овим је означен почетак „Читалића“ у школи.

Прваци ће јелку заливати и одрастати заједно са њом. Њихов раст пратиће књиге које ће им помоћи да више сазнају, даље отпутују и прерасту јелку знањем.

На овај распевани дан у њиховом животу подсећа ће их фотографије и читалачки дневници који ће ускоро почети да пишу.

Ову акцију су подржали директор Мирослав Станић и стручни сарадници школе.

Библиотекарка Драгана Пешић Главашевић је са  члановима Књижевног клуба вратила пано са порукама о књизи и читању у библиотеку да пано тамо чека своје „Читалиће“ којима ће он бити подстрек да што пре савладају читање и писање и закораче у свет који само књига може да створи.

У складу са традицијом нашег школског Књижевног клуба ,,Ватра и живот“ дружили смо се током ове недеље и са песникињом Миљаном Игњатовић Кнежевић, која је у суботу добила награду ,,Царица Теодора’ од Удружења књижевника ,,Бранко Миљковић“. Она нам је даровала 11 нових збирки песама за децу под насловом Сви смо деца, чиме смо обогатили нашу библиотеку и понуду Читалићима наше школе.

[slideshare id=40138784&doc=random-141011033114-conversion-gate01]