Миланка Јузбашић

КЊИГЕ ЗА РАДОЗНАЛУ ДЕЦУ

Омиљени професор разредне наставе . Двадесет година ради као учитељица (професор разредне наставе), од тога четрнаест година у Основној школи “Филип Вишњић“ (Београд). За време свог учитељског стажа испратила је неколико генерација, које су јој биле велика инспирација за многе пројекте. Осим што ради као учитељица, она пише приче, белетристичка штива, обавезне и необавезне уџбенике за ниже разреде основне школе.
Аутор је, коаутор, рецензент, лектор, коректор и евалуатор више обавезних и необавезних уџбеника.

milanka

Са Миланком је њена пријатељица и сарадник Натали Тркуља, учитељица из Сплита. Њих две праве изузетне уџбенике за радозналу децу! И учитеље, наравно.

Миланка је коаутор у изради обавезних уџбеника као што су: уџбенички комплет за други разред за српски језик (одобрило Министарсто просвете и науке Републике Србије), вежбанка за лепо писање “Деца пишу срцем“, контролне вежбе са решењима прилагођене образовним стандардима из српског за четврти разред основне школе, уџбеник за учење латинице за други разред “Латица по латица латиница“ и радна свеска “Абецеда природе“.
Коаутор је у изради необавезних уџбеника као што је “Моја прва лектира“ и радна свеска.

Аутор је едукативних прича са задацима за проверу разумевања текста “Приче испод старог храста“ написану на енглеском језику и издату у Бриселу.
Четири красне приче из књиге „Приче испод старог храста“, које је написала Миланка Јузбашић, учитељица из Београда, а илустрирала Натали Тркуља Шарић, учитељица из Сплита. Можете их у пдф формату преузети кликом на линк → ЗРНО

Коаутор је на материјалу који је у припреми: методички обрађене лектире од првог до четвртог разреда, чувари природе и лепо писање као и Буквар за дијаспору у сарадњи са колегом из Румуније.
Такође израђује дидактичке друштвене игре, те дизајнира и припрема различите едукативне часописе и рекламне садржаје.
Учествовала је у изради неколико заједничких и самосталних ауторских пројеката чији су садржаји намењени деци предшколског и школског узраста.

Успешно води песничку радионицу “Млади песници“ у својој школи чији су чланови освојили више диплома, награда и признања у земљи и иностранству. Приредила је заједничку збирку песама “Зрнца песништва“ чланова песничке радионице и е-књигу “Земља маште“ у сарадњи са уредницом портала Златна дјеца (Хрватска).

Даривала нам је драга Миланка и зборник песничких радова ЗРНЦА ПЕСНИШТВА. Како пише у приказу књиге Мирослав Кокошар:» Учитељица Миланка негује цветну башту, у којој деца своје песничке слике боје најлепшим бојама. Квалитет ове књиге дечје стваралаштва је у томе што се у свакој песми препознаје дете, које без увијања и пренемагања пева и машта о другарству, школи, породици, љубави, цвећу, игри…»
Ова деца ствараоци добитници су бројних награда на литерарним конкурсима широм Србије и ван њених граница. Подршка школе и родитеља није изостала и резултат тога је ова књига. Пожелимо Миланки и њеним полетарцима да се својим радом и упорношћу вину до самих звезда.

milanka 4

ХВАЛА, МИЛАНКА!

Добро дошли на Смотру у мају!