Међуопштински састанак школских тимова Читалића

У четвртак 12.фебруара 2015. у Библиотеци ,,Вук Караџић“ у Алексинцу одржан састанак више школских тимова Читалића 2015. Свим алексиначким школама, придружили су се представници школа из Дољевца, Ћићевца, Сталаћа, Ниша, Крушевца и Црне Траве, као и представник Библиотеке Дољевца.

Добро расположење које прати овај племенити подухват, било је појачано могућношћу непосредног дружења, које је дуго планирано. Поменули смо све колеге које су са нама у овом подухвату од Сомбора, преко Кикинде и Београда, до Сирогојна, Мачката, Књажевца, Зајечара, Бољевца, као и нове сараднике из Републике Српске и Македоније и Драгану Мијатовић која је координатор за дијаспору. Сви они само због даљине и трошкова нису били у прилици да се друже са нама непосредно, али смо зато одвојили пакете дарованих књига за све њих, који су нам само физички далеко.

Захваљујући несебичном ангажовању Власте Ценића, координатора школског тима из Дољевца, али и песника, ове године су нам велики добротвори били песници, чије смо књиге добили из свих крајева Србије, па и Балкана. Власта је донео велики пакет од око 120 књига, који смо поделили на равне части и заједно са поклонима издавача – око 150, направили 27 пакета – за сваку школу Читалића по један пакет књига од дванаестак књига. Надамо се да ће наши мали Читалићи уживати у њима, бар упола онолико колико смо се ми радовали овом дружењу и добијеним даровима.

Читалићима су се у име Организационог одбора Смотре обратили Синиша Голубовић, директор Библиотеке ,,Вук Караџић“ и Милан Вељковић, директор ОШ,,Вожд Карађорђе“ Алексинац показујући још једном да само добром сарадњом школа и Народне библиотеке можемо говорити о победи читалаштва и књиге.

Након кратког договора о даљим активностима и поделе књига, сви Читалићи заједно са још четрдесетак колега из свих алексиначких школа присуствовали су семинару Убрзано креативно учење у 21. веку Бранислава Маричића, директора и аутора многих издања Издавачке куће ,,Финеса“ у организацији Библиотеке „Вук Караџић“ из Алексинца.

1 thought on “Међуопштински састанак школских тимова Читалића

Leave a Comment