Тест као забава и славље

Маја прошле године завршили смо Читалиће 2014, јуна смо припремали нацрт наредне сезоне, јула послали елаборат Министарству просвете, септембра дефинисали списак школа Читалића 2015, октобра прославили у Дечјој недељи почетак пројектних активности, децембра славили улазак у календар Министарства, марта смо делили поклоне добротвора, а 2. априла на Светски дан књиге за децу славили читање тестирањем!

У добром расположењу, најпре уз трему док тестови нису стигли у руке наших Читалића, а онда уз концентрацију, размишљање и исписивање креативних решења, школе Читалића данас су реализовале више завршних активности. Неки су додељивали дипломице најуспешнијима у школи, дружили се с песницима, говорили о књизи, други су учествовали у тестирању у вештини разумевања прочитаног и писменог изражавања, а сви се добро забављали без обзира да ли су славили или решавали задатке.

Одабрани дневници на путу су до школе координатора и републичких комисија, које ће прегледати у понедељак 6. априла заједно са свим пристиглим тестовима. Прелиминарни резултати биће прослеђени координаторима школских тимова 8. априла, а онда тече ток за жалбу од 8 дана, тако д аћемо коначне резултате објавити 20. априла.

Драга децо и колеге, желимо да вам честитамо на ангажовању, посвећености и доброј енергији коју сте уградили у дневнике и тестове. Осећајте се сви као победници и славите, јер смо сви својим читањем победили нечитање и призвали светлост!

Leave a Comment