Читалићи и у Сомбору славили Ћопића

У ОШ “ Братство јединство“ у Сомбору су у понедељак 8.јуна 2015. у 12,00 часова Читалићи припремили завршну приредбу пројекта Читалићи.
Приредба је посвећена славном писцу Бранку Ћопићу, 100-годишњици његовог рођења, па су овом приликом изведени игрокази ,,Јежева кућица“ – ментор, учитељица Валерија П. Николић и ,,Огласи“ ментор учитељица Гордана Везмар и две песме Б. Ћопића, ментора учитељица Тање Михаљчић и Наташе Главоњић, а рецитовале су Весна Зец и Ива Вајсенбургер.

Ментори, учитељице Снежана Ивковић и Агица Видаковић Јовановић су приказале пројекцију радионице ,,Медвед и крушка“ рађене у Дечјем одељењу градске библиотеке ,,Карло Бјелицки“ у Сомбору и  видео представе ,,Живот и рад Бранка Ћопића“. Приказана је и фотографија посете  дечје песникиње Ружице Кљајић, која је одржала часове поезије у нижим разредима наше школе и такође раније даровала школској библиотеци своје књиге.
Координатор пројекта библиотекарка Нада Љепојевић је у уводној речи упознала присутне са значајем пројекта, израдила и припремила дипломе за прво, друго и треће место и захвалнице за све учеснике школске акције и поделила их заједно са директорком Татјаном Јаничић  поделила  уз пригодан занимљив и оригиналан програм.
Учесницима се обратила и поздравила госте директорка Татјана Јаничић и  посебна гошћа народни посланик, председница Одбора за обележавање годишњице рођења Бранка Ћопића његове родне општине Крупа на Уни Република Српска, Злата Ђерић,указала на значај, дело и допринос  Бранка Ћопића у нашој и светској књижевности и значај пројекта за очување дела великог писца.
Сви Читалићи учесници, гост народни посланик, Злата Ђерић,наставници, учитељи, стручни сарадници, Едита Сакали и Љубинка Мирић, директорка мр Татјана Јаничић родитељи и ученици су имали прилику да разгледају изложбу ученичких читалачких дневника и других радова израђених током трајања пројекта.
Учитељице Агица Видаковић Јовановић и Снежана Ивковић уз помоћ својих ученика Читалића су посебним програмом и ученичким радовима улепшале амбијент приредбе, осмислиле  занимљив програм и  уз помоћ  колега чланова пројектног тима допринеле да се изведе лепа завршница пројекта.
Логистичка подршка Золтан Кемивеш.
координатор пројекта Нада Љепојевић
Сомбор, 11.06 2015.

1 thought on “Читалићи и у Сомбору славили Ћопића

Leave a Comment