Читалићи у Македонији

И ова година ученицитгие од Македонија ќе ги споделат авантурите од книгите кои ги прочитале со нас. Со нас е училиштето „Јонче Смугрески“ – Обршани, општина Кривогаштани. Оваа година учениците повторно имаат голем интерес за изработување на „Читачки дневници“ и оваа година бројот на ученици што ќе учествуваат е поголем. Учениците веќе започнаа со активностите предвидени за оваа година- истражување за македонската народна книжевост. И оваа година Училишниот тим ќе биде предводен од Моника Ѓоргоска, наставничка по македонски јазик.

Им посакуваме срдечно добредојде !

Клик на линк ↓

images

Пропозиције за децу са несрпског говорног подручја:

ЧИТАЛИЋИ +

– дневнике на несрпским језицима (македонски, руски, енглески, немачки, француски) аутори узраста од 7 до 14 година креирају уписујући најмање 5 дела по свом избору и  најмање 5 дела српске књижевности.

Цео Конкурс → konkurs.smotra.2016.

 

Leave a Comment