Читалићи из Белопаланачке котлине

На Наставничком већу ОШ,,Љупче Шпанац“из Беле Паланке, које је одржано почетком ове школске године донели смо одлуку да се прикључимо пројекту ,,Читалићи“. Координатор школског тима, библиотекар Славица Ћирић, представила је члановима колектива пројекат укратко.

Званично смо почели са  реализацијом  ,,Читалићи 2016.“ договором  на Активу учитеља, где су учитељи добили материјал и упутства по којим стандардима и којом динамиком ће бити реализован пројекат.

Ове године први пут учествујемо у пројекту. Одлучили смо се за категорију  читалачких дневника.  Укључени су ученици од 2. до 8. разреда, око 100 ученика. Мали број ученика 8.разреда прикључио се  пројекту због обавеза око Завршног испита.

Разговарали смо са представницима библиотеке ,,Вук Караџић“ из Беле Паланке од којих очекујемо подршку.

У холу школе, библиотечка секција направила је пано са свим потребним информацијама за ученике који желе да се прикључе нашој екипи.

Дана 22. 10. ученици 3. разреда извели су кратак програм као најаву даљих активности. Чули смо обичајне песме, затим хор са народним песмама, а на крају заиграли “ колце“. Читалићи су  добили  свеску у којој ће моћи да воде дневник и флајере са додатним упутствима.Све ово забележила је телевизијска екипа, а наши суграђани су имали само речи хвале за овакав пројекат који враћа књигу у руке деци.

Свако одељење изабраће најуспешнији дневник, који ће бити награђен књигом. Сви „Читалићи“ добиће захвалнице за учешће на смотри. Завршна манифестација планирана је као штанд са дечијим читалачким дневницима, програм и проглашење најбољих.

 Вредно радимо,читамо, стичемо знања и чекамо сусрет са другарима из других градова!

Славица Ћирић,

координатор Школског тима

Снимак ТВ Бела Паланка 🙂

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=OfjP5eLNpyk&w=640&h=360]

Leave a Comment