Словца 2016.

Савремене комуникације и интернет мрежа претвориле су свет у једно велико село, па наши људи широм света много лакше могу да остану у контакту са матицом.

Један од циљева програма Читалићи јесте и сарадња са српским школама у дијаспори. На срећу, школа српског језика у дијаспори има. Иако се суочавају са многим проблемима почев од материјала који треба да буде прилагођен деци, која језик својих предака уче као страни језик до начина финансирања и опстајања уопште.

Овим пројектном желимо да остваримо сарадњу са учитељима и наставницима српског језика широм света, да се српска реч и ћирилица чују и негују свуда где Срби живе. У томе нам помажу савремени српски мисионари, међу којима се издваја колегиница Драгана Мијатовић Јовановић, аутор и уредник портала за учење српског језика у дијаспори Словце

И ове године Читалићи ће бити присутни међу децом српског порекла, која уче српски у некој од школа, радионица, удружења или у редовним школама. Координатор за дијаспору, тј, такмичарску категорију Словца биће уредница и ауторка портала Словце Драгана Мијатовић Јовановић, а више појединости о конкурсу и пропозицијама, сви заинтересовани могу видети овде.

Leave a Comment