Луција Тасић

ДРАГИ ЧИТАЛИЋИ, ПОЗДРАВ И ОД ПЕСНИКА ДАРОДАВАЦА ЛЕПИХ КЊИГА ЗА ВАС! ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ПОДАРИЛИ СУ ВАМ ЗА НАГРАДЕ ОКО 150 КЊИГА. ОВЕ ГОДИНЕ ПЛАНИРАМО ДА ИХ БУДЕ БАР ДВЕСТА. НИСУ НАМ НЕРЕАЛНА ОЧЕКИВАЊА. ЕВО, ПРВИ ПАКЕТ КЊИГА ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕ ЧИТАЛИЋЕ СТИЖЕ ОД УЧИТЕЉИЦЕ ЛУЦИЈЕ ТАСИЋ.

lucija

О себи наша драга Луција пише:

„Рођена сам у сремској равници, одрасла сам у сремској равници, и мислила да ћу читав живот провести у мом родном Платичеву, престоници бостана. Живот ипак није имао такав сценарио за мене.

Стигох у Ваљево, град на Колубари опасан брдима. Ја, дете равнице, једини поглед на брда имала сам док сам летовала у Далмацији. Мислила сам да ће и овог пута бити тако. Задржаћу се мало као да сам на летовању, а онда “Широк Дунав раван Срем.“ Али…

Дођох, видех, остадох! (1989)

Из непрегледне сремске равнице у живот сам понела отворено срце и пуно позитивних емоција. Моје занимање је племенито. Ја сам учитељица. Основну школу завршила сам у Платичеву, Усмерено образовање у Руми, Педагошку академију у Шапцу и Учитељски факултет у Сомбору. Радим 25 године у ОШ ,,Драгољуб Илић“ у селу Драчић које је 10-ак километара удаљено од Ваљева. Године 2011. напредовала сам до звања педагошког саветника. Ауторка сам четири књиге од којих су три намењене деци и учитељима (који су највећа деца у свету одраслих), родитељима, бакама и декама. Наслови књига су:

,,Лутка из ђачког кутка’ ‘ 

,,Испод неба деци треба“

,,Срећа је у теби“

ХВАЛА, ДРАГА ЛУЦИЈА!

ЖЕЛИМО ВАМ ЈОШ МНОГО НОВИХ КЊИГА.

А да додамо и ово:

Луција Тасић је коаутор уџбеника ,,Чувајући природу чувамо себе“ (Чувари природе за 4. разред) у издању Едуке.

За Читалиће

Власта Ценић, песник 🙂

Leave a Comment