Весна Ристовић

ЧИТАЛИЋИМА НА ДАР

Наш нови дародавац у акцији ЧИТАЛИЋИ ДОБРОТВОРИ јесте ВЕСНА РИСТОВИЋ, песникиња, али и сарадник ауторског тима ,,Читалића“ као координатор наше акције у својој школи! У свему пример, па и у даривању! 🙂

vesna

Рођена је у Краљеву, где и данас живи и ради. Педагошку академију завршила је у Алексинцу, а Учитељски факултет у Београду. Након рада у неколико сеоских школа, запослила се у ОШ „Вук Караџић“ у Краљеву. Педагошка саветница по звању. Бави се хуманитарним радом у сарадњи са Црвеним крстом, као и питањем насиља у породици у Удружењу „Феномена“.
Веома је амбициозна на послу у раду са својим ученицима. Као доказ томе служе бројне дипломе и похвале које су ученици освајали на ликовним и литерарним конкурсима, као и потврде њеног рада на конкурсима везаним за њену струку.
Од детињства пише поезију и кратке приче. Похваљивана је и награђивана за поезију. На дар Читалићима послала је десет књига . Књига песама ЛЕК ТРАВЕ ОЧАЈНИЦЕ је њена прва књига.
v2
Док лековита трава не стигне до Читалића, ево песме драге Весне из књиге ЗАУВЕК ЂАЦИ, цветника песника учитеља за децу и младе:
МЕСЕЦ, ПЛИМА И ОСЕКА
Хвалила се нежна Плима.
како нежну чипку има,
од прозрачне морске воде,
по последњем крику моде.
Да је тако, каже она,
сва је као примадона,
каже да је Месец воли
да не може да одоли.
Осека се само смешка,
ни њој чипка није тешка.
У Месечка гледа она
и свадбена чује звона.
Морска игра тако траје,
природа је нама даје.
И љубави риме има,
прича траје вековима.
Весна Ристовић
Хвала, драга Весна, на дару! Желимо нове радости и успехе!

Leave a Comment