Гласачки списак

Годинама слушамо како деца све мање читају, а ипак школски библиотекари тврде да то није тачно. Они су ретки сведоци да деца воле да читају, али, кажу, деца нерадо читају нека лектирна дела. С друге стране тврде и да се неке лектире с несмањеном пажњом читају генерацијама. Па како онда да сазнамо шта деца желе?!

Читалићима се одговор наметнуо сам – можда да питамо децу! Зато Читалићи покрећу акцију гласања за најбољу књигу по мишљењу деце – ,,И ја се питам!“

logo.2018

 

Читалићи, гласајте!

[polldaddy poll=9857170]

[polldaddy poll=9857171]

Читалићи, позивамо вас да током наредних месеци поделите своје утиске о предложеним књигама учешћем у Фб-турниру. учествовањем у Фб турниру повећавате своје шансе да буду позвани на Смотру, јер ћете као Мегданџија месеца моћи да остварите ту привилегију. Пропозиције Фејсбук турнира и овде!

Дан 20. новембар – Светски дан детета.

Уз жељу да ниједном детету закон не уређује живот, већ да га штити и јача љубав и топлина породице, Читалићи посебно на овај дан позивају све малишане да гласањем за одабрану књигу остваре своје право да изразе мишљење и покажу своју читалачку културу!

Децо, срећан празник!

 Конвенција о правима детета

НАПОМЕНЕ О ГЛАСАЧКОМ СПИСКУ

Да ли су књиге са Гласачког списак обавезне?

Књиге на Гласачком списку нису обавезне књиге Читалића 2018, дакле не морају се наћи у читалачким дневницима, осим ако Креативци то сами не желе.

 

Чему Гласачки списак?

Неколико књига са Гласачког списак послужиће за креирање бонус питања у тестовима Кликераша, али тек након што ЧИТАЛИЋИ гласају.

  • Књига која након пресека гласања у јануару буде имала највише гласова Читалића послужиће за креирање бонус питања у тесту за општински ниво тестирања;
  • књига која након другог пресека – после општинског нивоа тестирања буде имала највише гласова послужиће за креирање бонус питања у тесту за окружни ниво тестирања;
  • књига која након трећег пресека – после окружног нивоа тестирања буде имала највише гласова послужиће за креирање бонус питања у тесту за републички ниво тестирања;
  • Књига која буде свеукупно најгласанија – добиће титулу Расковника на Смотри читалаштва.

 

Шта ако не нађем све књиге?

Ако нисте у могућности да нађете све књиге, верујемо да ћете гласати за оне које вам с енајвише свиђају од прочитаних.

 

Како ћу одговорити на бонус питање?

На школском нивоу тестирања бонус питање биће овај списак и задатак да заокружите наслов књиге која вам се највише допала.

На следећим нивоима тестирања, бонус питање биће креирано на исти начин као и сва остала, дакле Кликераши ће имати текст пред собом.

 

Како гласају они који не раде тест?

Гласају на два начина:

а) у школској библиотеци;

б) електронски – на сајту Читалића

2 thoughts on “Гласачки списак

Leave a Comment