Дечји програм Радио Београда

Ако у кући имате стари бакин радио, ако имате мобилни телефон или компјутер који је повезан на интернет, можете да слушате супер емисије на радију и то Радио Београду 1. Те емисије нису неке досадне вести, него су баш емисије намењене деци. Стварно су забавне!

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји више од шест деценија, од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић, талњнтован и мудар, направио дечју групу као одговор на захтев да створи нешто што би деци тих година било забавно и корисно.

Сви уредници после њега додавали су нешто своје посебно, ново, лепо. Тако је и Душко Радовић, једног дана, ставио прст на чело и смислио:

– Децу треба будити причама. И то тачно у седам. И приче морају да буду изузетно добре….

Можда није баш било тако, од речи до речи, али, слично сигурно јесте. И данашња редакција овог програма, труди се да испоштује критеријуме. То значи да прича мора да буде паметна и забавна; да буде за корак бржа и главу виша од детета; да повремено треба да га води за руку, а понекад и да га пусти да само корача.

И сами кажу: ,,И у осталим емисијама нашег програм, ми из Дечје, трудимо се да будемо забавни, ведри кад је потребно, озбиљни кад ја прича озбиљна, да децу и младе поведемо за руку и понечему их научимо. Ми верујемо да је у временима кад се у знање баш много не верује, знању треба дати важности.“

Screenshot 2018-11-01 11.50.51Фамилиологијаdobro-jutro-deco-mala

 

Е, сад, пази ‘вамо:

Сваког свакцијатог јутра у 7:05 већ 63 године иде ,,Добро јутро, децо“.

Сваког свакцијатог дана иде уживо од 13:05 до 14:00 „Фамилиологија“ и то:

понедељкомЗбуновник;

уторкомИз тинејџ угла (Мушко-женска пријатељства у тинејџ свету);

средомПородични магазин (емисија завирује у понеку породицу; увек позову неког психолога, који скрећу пажњу на „те мале неваљале становнике наше психе, који нас терају да се свађамо и који нам често загорчавају живот“);

четврткомКорак ка науци (ту можеш да сазнаш ко су најбољи математичари, физичари, млади научници… Нека ми нико не каже да има оних који не воле кућне огледе и занимљиве природне појаве!);

петакПетак је дан за музику! (слуша се добра музика, слушају се занимљиве приче о музици… Ако вас неко пита, музика 80-их година је опет у моди. Али у моди је и нова музика, коју ће вам препоручити аутор емисије. И на крају сваке емисије може да се чује што шта о српској митологији и чудним бићима).

суботом од 12:15 – Из тинејџ угла

недеља од 13:05 Поштована децо!

Обавезно нађите радио станицу Радио Београда 1, посебно ако нисте никада до сада!“

Овде → http://www.rts.rs/page/radio/ci.html

или овде → https://rtsplaneta.rs/video/list/category/260/program-za-detsu-i-mlade

 

Извор → РТС

Leave a Comment