Још једна Библиотека уз Читалиће

Са посебним задовољством исписујемо вести којима представљамо нове савезнике у борби за враћање књиге деци. И ова библиотека носи име Вука Караџића, а налази се у Белој Паланци и издвојено је одељење матичне библиотеке у Пироту.

Више о библиотеци кликом на слику.

 

Желимо им срдачну добродошлицу у породицу Читалића, и захваљујемо на вољи да својим активностима придруже Читалиће. Добили смо и План подршке:

План подршке Народне библиотеке „Вук Караџић“ Пројекту „Читалићи“

Народна библиотека „Вук Караџић“ ради са мисијом унапређења читалачких навика својих корисника, трудећи се да подигне на виши ниво културну свест суграђана како кроз креативно-сазнајни процес читања, тако и кроз различите облике радионица, трибина, књижевних сусрета, дружења. Пратећи своју мисију, у вашем пројекту Читалићи препознали смо потенцијал за сарадњу на заједничким задацима и циљевима, јер фокус је на деци која су и најважнија карика у јачању културне свести и формирања исправног друштвеног вредносног система. Наша подршка састојала би се из низа активности које планирамо са децом „читалићима“ али и конкретних акција које смо покренули:

  • Бесплатно учлањење за све ученике основне школе који учествују у пројекту Читалићи
  • Набавка нових публикација које нисмо имали у понуди, а налазе се на Гласачком списку
  • Оформили смо „Кутак за Читалиће“ у оквиру Дечјег одељења у библиотеци где деца могу проводити своје време у дружењу и читању а тај простор осмислити и украсити на креативан начин.

Планиране активности:

  • Низ креативних и едукативних радионица у библиотеци посвећених овогодишњој теми смотре читалаштва – Књижевни јунак, и изложба креативних радова са радионице.
  • Дружење деце са локалним писцима.
  • Витез фест (караван песника и писаца за децу).
  • Учешће библиотекара у процени и рангирању читалачких дневника.

Породицу Читалића пре 3 године обогатила је ОШ ,,Љупче Шпанац“ и увек насмејана библиотекарка Славица Ћирић са својим колегама и вредном децом, чији су радови сваке године све бољи. Сигурни смо да ће ова сарадња и подршка Библиотеке увелико олакшати рад ментора и повећати број деце која чита!

Штанд у Улици Читалића ОШ ,,Љупче Шпанац“ Бела Паланка, Алексинац, мај 2018.

 

Leave a Comment