Креативци 2020. године

Дана 01. јуна 2020. године завршен је Kонкурс за Међународну смотру читалаштва „Читалићи 2020.”, а 10. јуна 2020. године комисија у категорији Креативци завршила је прегледање 246 пристиглих дневника из Србије.

Комисија у саставу Маја Радоман Цветићанин (проф. српског језика), Соња Ђорђевић (проф. српског језика) и Славица Павловић (школски библиотекар) сматра да је сваки дневник пристигао на адресу Читалића једна честица светлости која обасјава не само малог аутора, већ и његову породицу, ментора, одељење, школу…

Срећни смо што сте нам подарили лепоту и креацију чудесног света који је писац предао читаоцима а ви учинили чудесним за сваког ко листа ваше читалачке дневнике. Желимо да будете поносни на себе и своје дневнике – оригинална уметничка дела чијом сте уникатношћу доказали мото Читалића (Да до неба могу стићи знају само Читалићи).

У складу са пропозицијама Смотре, жири је издвојио дневнике  следећих аутора…

1. kreativci. konacna.2020

Драги Читалићу, ако је твоје име међу горе наведеним, ЧЕСТИТАМО!

Остварио си право на Читалачки пасош и долазак у Земљу Читалића. Пасошка контрола заказана за викенд 12. и 13. септембра 2020. са почетком у 12.00 сати у Алексинцу, родном граду Читалића.

Драги ментори, родитељи, координатори школских тимова, директори, стручни сарадници и сви Трчалићи, позивамо вас да са својим Креативцима прошетате Улицом Књижевних путовања како бисмо прославили целогодишње предано дружење с књигом у духу заједништва и сарадње, најлепших украса најбројније читалачке породице у Србији.

ДОБРО ДОШЛИ!

1.kreativci.2020

Волели бисмо да је овај позив могао да буде остварен, али корона нас не може спреччити да видимо најбоље дневнике. 🙂
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fUfterpUouU&w=560&h=315]

Leave a Comment