Весници – позив 2022.

Министарство просвете, науке и технoлошког развоја Републике Србије

Министарство културе Републике Србије

ОШ „Вожд Карађорђе”, Алексинац

Библиотека „Вук Караџић” Алексинац

УГ „Читалићи” Алексинац

Друштво школских библиотекара Србије

П Р Е Д С Т А В Љ А Ј У

учеснике X смотре читалаштва „Читалићи 2022.”

У КАТЕГОРИЈИ ВЕСНИЦИ

Дана 15. априла 2022. године завршен је Kонкурс за Међународну смотру читалаштва „Читалићи 2022.”, а 10. маја Ауторски тим Читалића у саставу Маја Радоман Цветићанин, проф. српског језик и књ. (аутор пројекта), Соња Ђорђевић, проф. српског језик и књ. (коаутор пројекта) и Славица Павловић, учитељ-школски библиотекар (државни координатор) донео је одлуку да су целогодишњим радом и залагањем, реализацијом различитих читалачких активности, следећи школски тимови обезбедили своје место на Смотри:

Драги Читалићи – координатори школских тимова, директори, ментори, стручни сарадници, родитељи, и сви Трчалићи, позивамо вас да прошетате Улицом јубилеја како бисмо прославили десетогодишњицу пројекта Читалићи, као и целогодишње предано дружење с књигом у духу заједништва и сарадње, најлепших украса најбројније читалачке породице у Србији.

Пасошка контрола заказана за суботу, 28. маја 2022. у Алексинцу, родном граду Читалића, Имајте на уму следеће:

Ко није ушао у Улицу Читалића, ко није помирисао колаче из Земље књиге, ко није загрлио амбасадора Читалића, ко није стајао уз штанд Читалића – не зна шта су Читалићи…

Напомена:

Молимо координаторе школских тимова да потврде долазак својих школских делегација попуњавањем Пријавног формулара тако што ће у једној пријави потврдити долазак ученика и ментора из свих такмичарских категорија, као и учествовање у такмичарској категорији Смотре – Гласници (најбољи штанд) и присуствовање Конференцији за менторе и координаторе односно излет с песницима за ученике.

Пријаве послати најкасније до 18. маја 2022. године до 12.00 сати на мејл citalici.pisalici@gmail.com (нови мејл и наслов мејла  ПРИЈАВА ЗА СМОТРУ).

Програм можете преузети овде.

Пријаву можете преузети овде.

Изјаву за излет можете преузети овде.

Leave a Comment