Горан Новаков

КЊИГЕ СУ СТВОРЕНЕ ОЧИТО ДА БИ ИХ НЕКО ПРОЧИТО!

Знају ово најбоље Читалићи! Драги љубитељи књига, на нашу адресу стигле су три књиге Горана Новаковога.

g1

Горан Новаков пише поезију, слика, црта карикатуре, ради илустрације, израђује уметничке предмете од природних материјала. Његов мото је „Зрикни свет кроз розле ђозле“. Управо то је наслов збирке стихова која је награђена „Невеном“ за белетристику.

g2

За његову поезију кажу да је неочекивано освежење у књижевности за децу. Красе је оригиналност, разиграни хумор и шарм, неусиљеност и спонтаност. А, аутор је, како сам каже, „неко ко се увек игра, ко стално тражи неку ведрију страну живота кад знамо да свет није баш тако весео као што изгледа“. „Међутим, ми, ствараоци за децу, можемо тај свет да улепшамо и понудимо увек неке друге погледе на свет. Тако да је опште познати свет кроз ружичасте наочаре сад завршио у наслову моје књиге. У ствари, то је поента целе приче, да видимо свет са ведрије стране“, рекао је Горан Новаков.

Тешко је такмичити се са компјутерима и другим модерним чудима и од њих бити интересантнији деци, каже Новаков. Ипак, хумор је увек резервно решење. „У ствари можда и основно решење. Деца највише воле смешне ствари, да их засмејемо и поготово ако те песме нешто и говоре, имају и неку поенту“, истиче Новаков.
Сам је илустровао стихове својих књига , а улепшава и књиге других аутора.

Ето, баш смо се обрадовали Горановом дару. Хвала, Горане, и много среће и успеха и надаље. Можете се и ви прикључити акцији прикупљања књига за најбоље читаоце у акцији Читалићи. Адресу знате. 🙂

Leave a Comment