Читалићи 2024.

Писмо учесницима

Драги Читалићи,
Желимо да знате да труд у креирању дневника или напор решавања тестова ниједног тренутка није био узалудан и непримећен.
Срећни смо што читате. Самом одлуком да читате, избором књига, укључивањем у неку од многобројних активности, уписали сте се у свет посебних, оних који заједно с писцима стварају магију.

Свака прочитана књига није била само дар теби и твом духу, већ је писцу незаборав, а библиотеци живот. Књиге живе само у рукама својих читалаца, а ви сте јој отварањем подарили живот. Док живе у вама, живеће и на полици. Одржаваћете их у животу препоруком другим читаоцима. А ако су постале део неког читалачког дневника, даривали сте им вечност.

Желимо да знате да се не можемо такмичти у лепоти читања. Можемо у брзини, броју прочитаних књига, али у начинима на који разумемо поруку и свим видовима које нам је писац даровао да заједно креирамо нови свет, нема такмичења. За такво читање награда је читање само по себи. Читањем богатите себе, а породицу, наставнике, окружење чините мирним и поносим!

Драги родитељи и ментори,

Будимо паметни у години која је пред нама. Дозволимо деци која воле читање да буду само то – деца и читаоци. И дозволите нама који волимо књиге и Читалиће да будемо само то – славодобитници креативности која пршти у сусрету писца и детета које чита!

Будимо светлост себи и свету око себе!

СРЕЋАН ПОВРАТАК У ШКОЛУ!
ДОБРО ДОШЛИ МЕЂУ ЧИТАЛИЋЕ!

Пријава за учествовање овде.

Leave a Comment