Резултати Републичке смотре ,,Читалићи 2023.“

Представљамо најуспешније Читалиће 2023. године.

Честитамо свим финалистима, њиховим менторима и координаторима тимова!

Део смотре „Читалићи“ одржаће се 26. и 27. маја. Отказан је део фестивалског карактера у коме учествују деца и који је био планиран суботу и недељу – 27. и 28. мај 2023. године, због трагедије која се догодила у ОШ „Владислав Рибникар“. Смотра Читалића није обично такмичење на које деца дођу, раде тест и оду. Читалићи су мисија, светковина књиге, завршница целогодишњих пројектних активности, сусрет деце и песника, поновни сусрети, нова познанства, весеље, због тога сматрамо да није било пригодно да се у овом тренутку одржи.

Обавештење је достављено свим релевантним партнерима и јавност је обавештена путем нашег сајта с обзиром на нетачне информације које су се делиле на друштвеним мрежама, издали смо и додатно појашњење.

https://www.citalici.rs/2023/05/12/vazno-saopstenje/
https://www.citalici.rs/2023/05/13/obavestenje-za-javnost/

Обавештавамо јавност да ниједно дете неће бити оштећено, а дипломе и признања биће достављени школама уз могућност пријављивања заинтересованих за програм песника ,,Читалићи путују“.“

Истовремено, позивамо све школске тимове, родитеље и заинтересоване да послушају изузетне учеснике Конференције у петак и суботу, 26. и 27. маја у Алексинцу.

Leave a Comment